رنگ روغنی ساختمانی

در حال نمایش 11 نتیجه

155,000 تومان560,000 تومان
160,000 تومان580,000 تومان
135,000 تومان2,200,000 تومان
135,000 تومان460,000 تومان
140,000 تومان480,000 تومان
ناموجود
150,000 تومان470,000 تومان
ناموجود
140,000 تومان480,000 تومان
ناموجود
135,000 تومان490,000 تومان

رنگ روغن ساختمان

رنگ روغنی ساختمان، قدیمی ترین شکل رنگ مدرن است که در آن رزین مورد استفاده از نوعی روغن گیاهی بدست آمده که از دانه کتان یا سویا به دست می‌آید. رنگ‌های روغنی را اغلب «مبتنی بر حلال» یا «آلکید» می‌نامند. رنگ های آلکیدی نسل مدرن رنگ های روغنی هستند که به جای رنگدانه های معلق در روغن حاوی رزین آلکیدی حل شده در یک لایه نازک هستند. در ادامه با رنگ روغنی ساختمانی اشنا می شویم. 

رنگ روغنی ساختمانی

انواع رنگ روغن ساختمان

رنگ روغنی ساختمان را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم نمود که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

  • رنگ روغنی براق: رنگ روغنی براق دارای بازتاب بالا و ظاهری براق است که برای سطوحی مناسب است که نیاز به براقیت بالایی دارند به عنوان نمونه سطوح چوبی، میز و کابینت
  • رنگ روغنی نیمه براق: این نوع رنگ درجه متوسطی از براقیت دارد و ترکیبی از مات و براق است و برای سطوحی مانند پارکت یا مبلمان استفاده می‌شود.
  • رنگ روغنی مات: رنگ روغنی مات بیشترین استفاده در این زمینه را دارد و نور بسیار کمی را منعکس کرده و ظاهری طبیعی دارد.

رنگ آلکیدی

در واقع رنگ آلکیدی بر پایه رزین های آلکیدی (روغن های گیاهی) است. اما به طور کلی، بیشتر رنگ روغنی ساختمانی تجاری از رنگدانه‌های معلق در محلول رزین آلکیدی و یک حلال مبتنی بر نفت ساخته می‌شوند. بیشتر رنگ های آلکیدی از تینرهایی استفاده می کنند که حاوی حلال های شیمیایی مانند الکل هستند. هدف از افزودن این تینرها بهبود رنگ و سهولت استفاده از آن است.

 این رنگ ها حاوی مقادیر بسیار بالایی از ترکیبات آلی فرار (VOCs) هستند که بوی رنگ را بسیار محسوس می کند. بنابراین در طی مراحل اجرای این رنگ ها باید از تهویه مناسب استفاده کرد تا نقاش از بوی رنگ در امان بماند.امروزه آلکیدها به عنوان مهم ترین و پرکاربردترین رزین ها در زمینه پوشش سطوح شناخته می شوند. این رزین ها از عوامل مختلفی از جمله کاربردی بودن و برنامه نویسی، هزینه کم و دوام مورد توجه قرار گرفته اند. بنابراین رزین‌های آلکیدی را می‌توان در زمینه‌های مختلفی در فرمول‌های مبتنی بر حلال استفاده کرد.

 رنگ روغنی ساختمان را برای استفاده در مناطق مختلف از جمله کابینت، مبلمان، درب، کف، کفپوش، دیوارپوش و …  کاربرد دارند در خصوص کار با رنگ روغن می‌توانید مقاله نحوه استفاده از رنگ روغن را مطالعه نمایید.

کاربرد رنگ روغنی ساختمان 

رنگ روغنی ساختمان در انواع سطوح کاربرد دارد. این نوع رنگ برای پوشش و محافظت از سطوح چوبی، فلزی و بتنی استفاده می‌شود. در زیر به برخی از کاربردهای رایج رنگ روغنی ساختمان اشاره می‌کنم:

  1. درب و پنجره ها
  2. مبلمان و میزها
  3. نمای داخلی و خارجی
  4. سازه‌های چوبی
  5. سازه‌های فلزی

تجربه نشان داده است که نقاشان حرفه‌ای اغلب رنگ های روغنی را برای پروژه های خود انتخاب می کنند، زیرا به خوبی به اکثر سطوح می چسبند و در پوشش مناطق کوچک بدون ناهمواری عالی هستند. همچنین هنگام استفاده از این رنگ ها، نتیجه عمل قلم مو یا غلتک در حد مطلوب متوقف نمی شود.

اما دو نکته مهم در استفاده از این رنگ ها این است که رنگ روغن باید مدام هم زده شود، زیرا روغن به سرعت از این نوع رنگ ها جدا می شود. همچنین باید از قلم مو یا غلتکی استفاده کنید که به طور خاص برای این رنگ ها طراحی شده است. زیرا تمیز کردن برس های رنگی به مواد شیمیایی مانند تینر نیاز دارد. برای اطلاع بیشتر مقاله آشنایی با انواع رنگ روغنی را مطالعه نمایید.

 مزایا و معایب رنگ روغنی ساختمانی 

در واقع رنگ روغنی بسیار بادوام و مقاوم در برابر رطوبت است و مقاومت در برابر سایش و پارگی روزانه بسیار سخت است. رنگ های روغنی در مکان های پر رفت و آمد خانه مانند راهروها و اتاق بازی کودکان کاربرد فراوانی دارند، حلال های پایه نفتی برای سلامت کودکان مفید نیستند، این مقاله تنها ماندگاری این رنگ ها را در سوء استفاده نشان نمی دهد. 

مزایای استفاده از رنگ روغنی: 

  • روشنایی کافی
  • مناسب برای مناطق با رطوبت بالا
  • پوشش خوب و مسطح
  • بادوام و ماندگار
  • تنوع و استفاده و کاربرد در سطوح مختلف
  • چسبندگی بالا
  • مقاومت در برابر رشد کپک

معایب استفاده از رنگ روغنی: 

  • انتشار مواد سمی و خطرناک برای تنفس
  • توانایی تمیز کردن سطح قوی

پاک شدن رنگ روغنی 

از طرفی رنگ روغنی ساختمانی به راحتی لک نمی شود و در برابر محو شدن زمان مقاومت می کند. در واقع روشنایی این رنگ قوام خود را برای مدت طولانی حفظ می کند. در ضمن به دلیل اینکه این رنگ ها پوشش بالایی دارند می توان محل مورد نظر را بدون آماده سازی کامل و یا حذف رنگ رنگ آمیزی کرد.

اما باید گفت یکی از معایب این رنگ ها مدت زمان لازم برای خشک شدن آنهاست. زمان خشک شدن این رنگ ها بسیار بیشتر از رنگ های اکریلیک است. خشک شدن سطحی این رنگ 6 تا 8 ساعت طول می کشد اما خشک شدن عمیق که سطح را برای لایه بعدی آماده می کند، 24 ساعت طول می کشد 

اگرچه این ویژگی را می توان یکی از معایب این رنگ به حساب آورد، اما باید توجه داشت که این روند کند باعث می شود که برس یا غلتک بسیار کمتر رد شده و جلوه خوبی به آن ببخشد.

بهترین برند رنگ روغنی

در بازار تنوع محصولات بالایی وجود دارد و برای انتخاب یک رنگ مناسب معیارهای متفاوتی از جملهنیازهای پروژه، قیمت و …. وجود دارد. در زیر عنوان بهترین مارک‌های رنگ روغنی ساختمان را با هم مرور می‌کنیم.

  1. Sherwin-Williams: شرکت Sherwin-Williams یکی از بزرگترین تولیدکنندگان رنگ‌های ساختمانی است و محصولات متنوعی در این زمینه ارائه می‌دهد.
  2. Benjamin Moore: بنجامین مور یک برند مشهور در زمینه رنگ‌های داخلی و خارجی است و انواع رنگ‌های روغنی ساختمانی با کیفیت بالا را تولید می‌کند.
  3. Behr: برند Behr، بخشی از شرکت The Home Depot است و محصولات متنوعی در زمینه رنگ‌های ساختمانی ارائه می‌کند.
  4. Dulux: Dulux یک برند بین‌المللی است که رنگ‌های ساختمانی متنوعی را تولید می‌کند و به عنوان یک برند معروف در بسیاری از کشورها شناخته می‌شود.
  5. PPG: PPG یک شرکت بزرگ در صنعت رنگ و پوشش است و رنگ‌های ساختمانی با کیفیت بالا را تولید می‌کند.
  6. Sikkens: Sikkens یک برند معروف در زمینه رنگ‌های چوبی است و رنگ‌های روغنی برای سطوح چوبی ساختمان عرضه می‌کند.
  7. Jotun: Jotun یک شرکت نروژی است که در زمینه رنگ و پوشش فعالیت دارد و محصولات متنوعی در دسته‌بندی رنگ‌های ساختمانی روغنی را ارائه می‌دهد.

خرید رنگ روغنی ساختمان

روغنی رنگی ساختمان، یک گزینه مناسب برای پوشش و حفاظت سطوح مختلف است. با ویژگی‌های خاص خود، این نوع رنگ می‌تواند به سطوح چوبی، فلزی و بتنی مورد استفاده قرار بگیرد. برای خرید رنگ روغنی ساختمانی می توانید به فروشگاه بهفام کالا مراجه کنید.