خمیر تکسچر

65,000 تومان550,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
65,000 تومان235,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
65,000 تومان235,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
65,000 تومان235,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
75,000 تومان650,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
75,000 تومان650,000 تومان
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

خمیر تکسچر چیست؟

خمیر تکسچر راهی عالی برای اضافه‌کردن حجم، بعد و الگو به آثار هنری ترکیبی است. شما می‌توانید با کمک این خمیر، خلاقانه‌ترین ایده‌های خود را روی هر سطحی پیاده کنید. از خمیر تکسچر نه‌تنها در نقاشی روی بوم بلکه در دکوراسیون داخلی، صنایع دستی، صنایع چوب و حتی فلز نیز استفاده می‌شود.

در ادامه قصد داریم درباره انواع، بهترین مارک‌ها، کاربردها و روش‌های استفاده از خمیر بافت یا تکسچر و راهنمای خرید خمیر تکسچر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

خرید خمیر تکسچر

انواع خمیر تکسچر

انواع خمیر بافت یا تکسچر در طیف متنوعی از ترکیبات و فرمولاسیون در بازار موجود است که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • خمیر تکسچر بسکت
  • خمیر  تکسچر سرامیک
  • خمیر تکسچر کاراکل(ترک)
  • خمیر تکسچر سندانستون
  • خمیر تکسچر کاهگلی
  • خمیر میکروسمنت

خمیر تکسچر شفاف

از آنجایی که رنگ این خمیر شفاف است، می‌تواند با انواع رنگدانه‌ها به‌خوبی ترکیب شود و بهترین جلوه رنگی را به ارمغان بیاورد. از این خمیر برای افزودن بافت و حجم به پروژه‌ها و نقاشی‌هایتان می‌توانید استفاده کنید.

خمیر تکسچر سیمانی

بافت این خمیر کمی دانه‌دار است و هنگامی که خشک می‌شود به رنگ خاکستری شبیه سیمان درمی‌آید و برای افزودن بافت و بعد به پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارد.

خمیر تکسچر طلایی

این خمیر وقتی خشک می‌شود درخشش طلایی زیبایی ایجاد می‌کند و علاوه‌ بر بافت و حجم به پروژه‌، رنگ باشکوه و خیره‌کننده‌ای می‌بخشد.

خمیر بافت دار

ترکیبات این نوع تکسچر حاوی الیاف کاغذ واقعی است و وقتی خشک شود به رنگ سفید رنگ درمی‌آید. خمیر کاغذی، نسبتاً درشت است و برای کار با شابلون مناسب نیست.

خمیر بافت خشن (اسپانج)

این خمیر در مقایسه با بافت دانه‌ای مانند خمیر ماسه یا بافت الیافی مانند کاغذ، برای افزودن بافت‌های خشن و زبر عالی است و پس از خشک‌شدن به رنگ سفید درمی‌آید.

خمیر اسپانج برای ایجاد پوشش‌های سخت و بادوام روی سطوح صاف مناسب است و پس از خشک‌شدن، می‌توان آن را با ابزارهای دستی یا برقی حکاکی کرد. این نوع به‌راحتی با رنگ‌های اکریلیک ترکیب می‌شود.

خمیر شنی

بافت و ابعاد شن‌مانندی را به پروژه اضافه می‌کند. وقتی خشک شد، به رنگ سفید درمی‌آید و می‌توان آن را با کمک شابلون اجرا کرد.

خمیر بافت سفید

این خمیر تکسچر را به‌دلیل رنگ سفید آن بعد از خشک‌شدن می‌توان به‌راحتی رنگ‌آمیزی کرد.

خمیر تکسچر کراکل

کراکل یا “Crackle Texture” خمیری باکیفیت و ایده‌آل برای لایه‌بندی و ایجاد افکت‌های سه‌بعدی بر روی سطوح است. این نوع سفید و سبک با نسبت خاصی از مواد جامد و چسب اکریلیک ساخته می‌شود. کراکل یک محصول مبتنی بر آب است که با امولسیون‌های کوپلیمر استایرن-اکریلیک فرموله شده است و ممکن است تمایل به زردی داشته‌باشد.

نسبت منحصربه‌فرد مواد جامد و چسب‌ در خمیر کراکل باعث می‌شود تا «ترک‌های کنترل‌شده» روی سطح کار رخ دهد. قوام آن شبیه به کیک است و به‌راحتی با کاردک روی سطوح اجرا می‌شود.

قیمت خمیر تکسچر

هنگام کار با تکسچر کراکل، آزمایش تمام جنبه‌ها ضروری است. این محصول بسیار متغیر است و نباید تصور کرد که در هر بار استفاده، دقیقاً یکسان عمل کند. پس قبل از استفاده از این محصول بر روی آثار هنری یا تزئینات، آن را آزمایش کنید.

زمان خشک‌شدن کراکل نیز تا حد زیادی به ضخامت آن بستگی دارد. لایه‌های بسیار نازک در عرض چند ساعت خشک می‌شوند اما ممکن است ترک خوردگی زیادی ایجاد نکنند. افزایش ضخامت باعث افزایش ترک‌ها و اندازه آن‌ها می‌شود. ممکن است چند روز طول بکشد تا ترک‌ها به‌طور کامل ایجاد شوند.

خمیر کراکل را به زور خشک نکنید، و سعی نکنید با کمک مواد افزودنی روند خشک‌شدن را تسریع یا کند کنید، چون هر دو شرایط ممکن است با قابلیت ترک خوردن محصول تداخل داشته‌باشند. محصول باید بین 65 درجه فارنهایت تا 75 درجه فارنهایت و زیر 75 درصد رطوبت نسبی خشک شود.

خمیر تکسچر سرامیک

این مدیوم نوعی بافت سرامیکی با درخشندگی کم ایجاد می‌کند که می‌تواند با انواع رنگ‌های اکریلیک و روغنی مخلوط شود. خمیر سرامیکی برای ایجاد جلوه‌های سه بعدی ایده‌آل است و می‌تواند برای کمک به جلوگیری از سایش استفاده شود.

این تکسچر غلیظ که برای ایجاد لایه‌های سنگین استفاده می‌شود، بعد از خشک‌شدن به رنگ سفید مات درمی‌آید که برای رنگ‌آمیزی با رنگ اکریلیک مناسب است.

خمیر بسکت (نرم)

یک خمیر تکسچر نرم و منحصربه‌فرد است که کیفیت جالبی را به هر مدل یا سطحی اضافه می‌کند. این بافت نرم برای ایجاد موج‌های ساحلی و سبک‌های نامتعارف روی بوم نقاشی بسیار عالی است.

بهترین مارک‌های خمیر تکسچر

بهترین برندهای تکسچر شامل موارد زیر هستند:

  • خمیر تکسچر گلدن آرتیست ( Texture Golden Artist): محصولات گلدن نزدیک به نیم قرن است که مورد توجه نقاشان هستند. این برند بسیار باکیفیت است و به هر شکلی که آن را قالب بزنید، فرم می‌گیرد. وزن این محصول به‌طور قابل توجهی نسبت به سایر رقبا سبک‌تر است و در هنگام ایجاد طرح، چگالی کمتری ایجاد می‌کند.
  • خمیر هندی مدیا ( Texture Handy Media): این نوع درخشندگی ساتن‌ مانند دارد و برای زمانی که می‌خواهید جلوه رنگ اکریلیک روی آن، بی‌نقص باشد، بهترین گزینه است. این محصول نسبت به سایر  خرید تکسچرهای دیگر مقرون‌به‌صرفه‌تر است و انتخاب کاملی برای هنرمندان آماتور و حرفه‌ای محسوب می‌شود.
  •  پبئو (Texture PEBEO): وقتی صحبت از انعطاف‌پذیری به میان می‌آید، این نوع یکی از بهترین‌ها است. چه در حال طراحی باشید و چه بخواهید قبل از خشک‌شدن در برنامه خود تغییری ایجاد کنید.
  • وینزور (Texture Winsor & Newton): برند وینزور یکی از مشهورترین برندها در سراسر جهان و ایران است. وینزور به‌قدری سبک است که نسبت به سایر گزینه‌ها احتمال ترک خوردن و جمعشدن آن کمتر است. اگر بهدنبال خمیری برای مخلوطکردن با رنگ اکریلیک هستید، این برندبهتر گزینه است.
  •  لیکویتکس (Texture litvix): این خمیر نه تنها جلوه طبیعی رنگ را حفظ می‌کند، بلکه درخشندگی آن را نیز افزایش می‌دهد. چگالی لیتویکس به‌علت قوام زیاد آن برای کارهای سنگین عالی است.
    خمیرهای رپین و فلورانس نیز جزو برندهای باکیفیت موجود در بازار ایران هستند.

نکات مهم در کار با خمیر تکسچر

ضخامت خمیر باعث ایجاد تفاوت در عمق و برجستگی بافت می‌شود. هرچه ضخامت بیشتر باشد، ترک‌ها عمیق‌تر می‌شوند. پرایم‌کردن زیرلایه هم بسیار مهم است، چون چسبندگی را افزایش می‌دهد. بهترین راه برای کاربرد خمیر تکسچر استفاده از کاردک است، چون با اینکه الگوی کلی یک الگوی تصادفی است اما برآمدگی‌ها و برجستگی‌ها تا حد زیادی بر روی الگو تأثیر می‌گذارند.

البته ضخامت خمیر هم مستقیماً با اندازه و کیفیت نهایی کار در ارتباط است. ضخامت‌های کم ممکن است آن‌قدر ظریف و ریز باشند که بافت یا حجم خاصی را نشان ندهند.
وقتی خمیر هنوز مرطوب است، می‌توانید آن را با رنگ اکریلیک، رنگ‌آمیزی کنید.

این کار منجر به ایجاد شکاف‌های زیبایی در لایه‌های رنگ و خمیر می‌شود. با آغشته‌کردن ملایم سطح کار با آب و رنگ‌آمیزی سریع، می‌توانید افکت‌های بسیار جذابی خلق کنید.

همچنین، می‌توانید وقتی خمیر خشک شد، آن را رنگ بزنید. البته توجه داشته باشید که زیاده‌روی در گذاشتن لایه‌های رنگ می‌تواند ترک‌ها را بپوشاند یا پر کند. استفاده از رنگ‌های رقیق‌شده، لعاب‌ها و اسپری‌ رنگ مناسب‌تر است.

سرعت خشک‌شدن خمیرها متفاوت است و به عوامل زیادی بستگی دارد. مثلا اینکه آیا بعد از پایان کار در را می‌بندید؟ آیا بعد از اینکه کار را تمام کردید، یک دستمال کاغذی مرطوب روی آن قرار می‌دهید یا روی آن را باز می‌گذارید؟ یا در چه منطقه آب و هوایی زندگی می‌کنید؟

کاربردهای خمیر تکسچر

خمیر تکسچر برای افزودن بافت و حجم به سطح استفاده می‌شود. می‌توان در پس‌زمینه پروژه، روی یک لایه از سطح، روی پانچ‌ها، تصاویر یا قالب‌ها یا به‌عنوان تزیین استفاده کرد و برای انواع نقاشی‌ها، پتینه‌کاری ساختمان، هنرهای دکوری، صنایع چوبی و فلزی نیز استفاده می‌شود.

روش‌های اجرای خمیر تکسچر

برای شروع کار، بهتر است یک کاردک نقاشی و یک پالت سیلیکونی داشته‌باشید، چون صاف‌کردن اصولی یک کار چالش‌برانگیز است. برای نگهداری خمیر، همیشه در قوطی را محکم ببندید چون اگر در آن محکم بسته نشود، ممکن است به‌سرعت خشک شود. سپس مقدار کمی از آن را روی کاردک قرار دهید و شروع به پخش‌کردن روی پروژه خود کنید.

وانمود کنید که در حال پخش کردن خامه فرم‌گرفته روی کیک هستید! به این ترتیب، می‌توانید هر ظاهری را که دوست دارید، ایجاد کنید. برای افزودن رنگ، مقدار کمی خمیر را روی پالت سیلیکونی خود قرار دهید، یک یا چند قطره جوهر اضافه و با کاردک مخلوط کنید.
برای استفاده از خمیر با شابلون، شابلون را با استفاده از نوار یا چسب موقت روی سطح موردنظرتان قرار دهید.

سپس آن را پخش کنید تا ناحیه مورد نظر پوشانده شود. از کاردک برای خراش‌ مواد اضافی اطراف شابلون استفاده کنید، سپس شابلون را با احتیاط بردارید و بگذارید خمیر خشک شود. برای خرید خمیر تکسچر و شابلون بهفام کالا بهترین انتخاب است.

البته تکنیک‌های زیادی برای استفاده وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • افزودن پودر سنگ
  • افزودن شن، ماسه‌های رنگی یا پودر اکلیل
  • استفاده با رنگ پاستل
  • استفاده از برگ درختان به‌عنوان قالب
  • استفاده از پارچه‌های رنگی

توجه داشته‌باشید که ابزارها بعد از پایان کار باید به‌سرعت تمیز شوند، چون در مدت زمان کوتاهی شروع به خشک‌شدن می‌کند و پس از خشک‌شدن، جداکردن آن بسیار دشوار است.

کار با خمیر تکسچر روی بوم

برای افزایش بافت روی بوم نقاشی، خمیر  تکسچر را به مخلوط اضافه کنید. این ترکیب گچی غلیظ وقتی با کاردک روی بوم اجرا می‌شود، زود خشک خواهد شد و به شما امکان می‌دهد از یک بافت ظریف گرفته تا منظره‌ای حجیم را ایجاد کنید. برای استفاده از تکسچر باید آن را به دلخواه خود با یک کاردک روی بوم بمالید.

پس از پایان کار، باید حداقل 45 دقیقه (به‌طور متوسط) قبل از رنگ‌آمیزی آن با رنگ اکریلیک صبر کنید تا یک اثر هنری زیبا خلق شود.

خرید خمیر تکسچر

کار با خمیر تکسچر چالش‌ها و جذابیت‌های خاص خود را دارد. شما می‌توانید با کمک تکنیک‌های مختلف، خلاقیت خود را با کمک این تکسچر روی هر سطحی به نمایش بگذارید. برای خرید خمیر تکسچر با کیفیت می توانید فروشگاه بهفام کالا را انتخاب کنید.