رنگ اکریلیک هنری

نمایش 1–12 از 189 نتیجه

رنگ اکریلیک هنری

اگر یک هنرمند نقاش هستید و یا در برخی صنایع خاص مربوط به رنگ کار می‌کنید، حتما از رنگ اکریلیک هنری استفاده کرده‌اید و یا حداقل این اسم، به گوشتان خورده است. با وجود رنگ‌های بی‌شماری که در صنایع و هنرهای مختلف وجود دارد، رنگ اکرولیک یکی از جدیدترین و بهترین رنگ‌هاست که برای استفاده روی بوم نقاشی و آثار هنری، نقاشی ساختمان، صنایع رنگ ماشین و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌شود.

جایی نروید تا در ادامه با انواع رنگ هنری اکریلیک، برندهای مطرح و کاربرد آن آشنا شوید.

رنگ هنری اکریلیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر یک رنگ برای کارهای هنرمندانه خود نیاز دارید، رنگ اکریلیک هنری، یک ابزار بسیار مقرون‌به‌صرفه و کاربردی است که ویژگی‌های مثبت بسیاری نسبت به سایر رنگ‌هایی که تا به حال استفاده کرده‌اید، دارد. رنگ اکرلیک در سال ۱۹۳۴ در آلمان با فرمول آب، رزین اکریلیک و رنگدانه تولید شد. این رنگ که ترکیبی از رنگ‌های روغن و آبرنگ بود، با آب رقیق می‌شد. از ویژگی‌های دیگر این رنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمیزشدن آسان
  • خشک شدن سریع
  • پوشش‌دهی بالا
  • کاربردی برای سطوح مختلف
  • مقاومت در برابر حرارت و خرد شدن
  • حالت کشسانی

تمیزشدن آسان

اگر اتفاقی، مقداری رنگ روی اثر هنری شما بریزد، بهتر است قبل از خشک‌شدن آن را پاک کنید. اما حتی اگر رنگ خشک هم شود، باز با مقداری رطوبت، از بین خواهد رفت.

خشک شدن سریع

برعکس انواع رنگ روغن که بسیار دیر خشک می‌شوند، رنگ اکریلیک هنری در زمان بسیار کوتاهی شروع به خشک شدن می‌کند. بنابراین اگر لایه‌های رنگی که روی هم می‌کشید نباید باهم ترکیب شود، زمان بسیار کمی نیاز است تا لایه رنگ زیرین به‌طور کامل خشک شود.

پوشش‌دهی بالا رنگ اکریلیک هنری

اگر این نوع رنگ را به‌عنوان رنگ زمینه استفاده کرده ‌باشید، خواهید دید که با یک و یا دو لایه رنگ، زمینه بوم را کاملا پوشش می‌دهد و نیاز به دفعات بالای رنگ‌آمیزی ندارد و درواقع می‌توان گفت که پوشش‌دهی بی‌نظیری دارد.

کاربردی برای سطوح مختلف

رنگ‌های اکریلیک هنری بر روی انواع سطوح مانند بوم نقاشی، سنگ، چوب، انواع پارچه، فلز و غیره قابل استفاده است.

مقاومت در برابر حرارت و خرد شدن

از دیگر ویژگی‌های رنگ اکریلیک هنری مقاومت بسیار خوبی است که در برابر حرارت و گرما از خود نشان می‌دهد. علاوه‌بر آن، این رنگ در صورت ایجاد شکستکی و تا شدن بر روی سطح رنگ‌شده، خرد و تکه‌تکه نخواهد شد.

حالت کشسانی

یکی از مواد تشکیل‌دهنده رنگ اکریلیک نقاشی، نوعی چسب است که به رنگ، حالت کشسانی می‌دهد. به‌همین دلیل رنگ با افزایش و کاش دما منبسط و منقبض می‌شود، بدون اینکه پوسته‌پوسته شود یا ترک بخورد.

همچنین رنگ اکرلیک مخصوص نقاشی با آب رقیق می‌شود. بنابراین از بوی تند تینر و حلال‌های شیمیایی در امان خواهید بود.

رنگ اکریلیک هنری

انواع رنگ اکریلیک هنری

این رنگ‌های پرکاربرد هنری را بر اساس نوع حلال، می‌توان به ۲ گروه تقسیم‌بندی کرد. این دو گروه عبارتند از:

  1. رنگ پایه آب
  2. رنگ پایه حلال

رنگ اکریلیک هنری پایه آب

همانطور که اشاره کردیم، این رنگ مخصوص هنرمندان، در آب حل می‌شود و برای طبیعت هیچ زیانی ندارد. رنگ پایه آب، حالت مات دارد.

رنگ اکریلیک پایه حلال

در تهیه این رنگ از مشتقات شیمیایی و نفتی استفاده شده است و حلال رنگ روغنی، حلال‌های آروماتیک، استرها و غیره هستند که بوی تندی دارند. می‌توان گفت که این نوع رنگ سازگار با محیط‌ زیست نیستند و به‌دلیل شیمیایی بودن این رنگ‌ها بهتر است در فضای باز از آن استفاده شود.

دسته‌بندی دیگری که می‌توان برای رنگ‌های اکریلیک در نظر گرفت شامل موارد زیر است:

رنگ اکریلیک هنری متالیک

رنگ‌های متالیک رنگ‌هایی براق با ذرات ریز صدفی هستند که انعکاس درخشنده‌ای از سطح رنگ بازتاب می‌کنند.

رنگ ترانسپارنت

رنگ اکریلیک ترانسپارنت همان رنگ رزین کاملا شفاف و قابل مشاهده است. بنابراین مخلوط این رنگ با خود ماده رزین می‌تواند رزین شفاف با رنگ‌های مختلف به شما بدهد.

رنگ اکریلیک فلورسنت

رنگ اکریلیک فلورسنت بسیار شاد و درخشان هستند و اغلب برای تابلوهای زیبای هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ‌های مات

این نوع رنگ همانطور که از اسمش پیداست، حالت مات دارد و حلال آن آب است و اغلب برای کارهای هنری مورد استفاده هنرمندان قرار می‌گیرد.

انواع رنگ اکریلیک هنری، در ۳ نوع مات، نیمه براق و براق موجود است.

انواع برندهای رنگ اکریلیک

در ادامه چند برند شناخته‌شده رنگ اکریلیک را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • وستا
  • ریپن
  • برند وینزور
  • مایمری

رنگ برند وستا

این برند علاوه‌بر پوشانندگی، پیگمنت رنگی و ویسکوزیته بالایی دارد که این ویژگی باعث شده برای استفاده روی انواع سطوح مناسب باشد و اگر اصل این برند را تهیه کنید، افت کنتراست و شفافیت نخواهید داشت.

برند ریپن

این رنگ از رزین کاملا خالص به دست می‌آید و به پیگمنت رنگی بسیار بالا معروف است. کیفیت این رنگ، مشابه یکی از برندهای رنگ خوب خارجی به نام شرکت آمستردام است.

رنگ اکریلیک برند وینزور

این برند را در انواع مات، شاین، فلورسنت و غیره خواهید یافت. این رنگ در سطح جهانی مورد استفاده بسیاری از هنرمندان قرار می‌گیرد. غلظت و فرمول خوب این رنگ، آن را به یکی از رنگ‌های باکیفیت اکریلیک تبدیل کرده است.

رنگ برند مایمری

خشک شدن سریع رنگ‌های مایمری و سهولت پاک کردن رنگ از بهترین ویژگی‌های این برند محسوب می‌شود.

از دیگر برندهای رنگ اکریلیک هنری می‌توان به پ ب اُ، پرسیس آرت، اشمینک، رویال تلنز و… اشاره کرد که هر یک دارای ویژگی‌ها خاص و منحصربه‌فردی هستند که باید متناسب با نیاز خود از آن‌ها استفاده کنید.

کاربردها و تاثیرات رنگ‌های اکریلیک در نقاشی‌های هنری

رنگ اکریلیک، قابلیت رنگ کردن سطوح مختلف را دارد. این رنگ جذاب و متنوع، در نقاشی و انواع هنرهای تجسمی، خلق صنایع دستی، طراحی دکوراسیون و حتی صرفا برای رنگ‌آمیزی برخی سطوح، مناسب و کاربردی است.

رنگ اکریلیک روی کاغذ با ایجاد سطح نرمی از رنگ، قابلیت نقاشی کردن را فراهم می‌کند و بر روی چوب، پلاستیک، فلز و پارچه رنگی خشک و مات ایجاد می‌کند که برای تزئینات لباس، ساخت وسایل دیزاین و پروژه‌های دستی بسیار کاربردی است. حتما تزئینات شیشه‌ای ظروف را دیده‌اید که با استفاده از این رنگ‌‌ها انواع طرح را روی ماگ یا ظروف اجرا می‌کنند.

استفاده از رنگ‌های بادوام اکریلیک بر روی آثار هنری، جلوه و زیبایی خاصی به کار می‌بخشد. این نوع رنگ‌ها به سبب ویژگی‌های بسیار مثبتی که دارند، به‌عنوان یک ابزار هنری بسیار کاربردی، روند کار را تسهیل می‌کنند.

نکات و ترفندهای اصلی در استفاده از رنگ اکریلیک هنری

برای استفاده از رنگ اکریلیک، نیاز است نکاتی را بدانید که در ادامه به آن‌ها شاره می‌کنیم:

  • هرگاه نیاز بود که مقداری رنگ اکریلیک هنری را از روی بوم پاک کنید، مسواک مرطوب بهترین گزینه است.
  • اسفنج و برس مویی از وسایلی هستند که اگر به رنگ اکریلیک آغشته کنید، بافت زیبایی روی بوم نقاشی ایجاد می‌کنند.
  • اگر لکه‌ای روی سطح رنگ‌شده ایجاد شود، با همان رنگ، مجدد قابل پوشاندن است.
  • قبل از رنگ‌آمیزی، مطمئن شوید سطح موردنظرتان کاملا تمیز و بدون آلودگی باشد.
  • در هر مرحله از رنگ‌کردن، اجازه دهید سطح زیرین کاملا خشک شود. اینگونه کیفیت کار یا اثر هنری شما بالاتر می‌رود.
  • رنگ را در دمای 5 تا 35 درجه می‌توانید نگهداری کنید.
  • قبل از اولین رنگ آمیزی سطوح می‌توانید روی آن مقداری پرایمر بزنید.
  • رنگ کردن به‌وسیله غلتک، سطح یکدست و صاف‌تری را ایجاد خواهد کرد.

خرید رنگ اکریلیک برای بوم و آثار هنری

حتما در ابتدای کار از خود می‌پرسید که کدام رنگ اکریلیک هنری را باید بخرید؟  اگر قصد انجام یک تابلوی هنری یا اجرای طراحی داخلی را دارید بهتر است از رنگ اکریلیک پایه آب استفاده کنید، اما اگر قرار است طراحی در یک فضای باز را اجرا کنید، رنگ روغنی پایه حلال را پیشنهاد می‌دهیم که روی هر سطحی قابل اجراست و هم مقاومت خوبی دارد.

به‌طور کلی باید باتوجه به موارد بالا درباره انواع دسته‌بندی رنگ اکریلیک، میزان مقاومت و ماندگاری رنگ و همچنین باتوجه به بودجه خود، بهترین رنگ را خریداری کنید.