شابلون‌ها چه کاربردی دارند؟ ساخت شابلون دیواری

همیشه وسایلی هستند که کارهای سخت و وقت‌گیر را به کاری آسان تبدیل می‌کنند، به‌گونه‌ای که با این اهرم‌های کمکی، زمان انجام یک کار وقت‌‌گیر، به نصف کاهش می‌یابد. شابلون‌ها یکی از همین لوازم کمکی بسیار کاربردی هستند. با وجود شابلون‌ها به یک هنرمند و نقاش کاربلد تبدیل می‌شوید که دیگر نیازی نیست برای طراحی دیوارهای منزل و اتاق خود به‌سراغ یک نقاش بروید و هزینه زیادی را متحمل شوید.

این ابزارها را در انواع طرح و رنگ و اندازه‌های گوناگون می‌توانید پیدا کنید. در ادامه قصد داریم نقاشی با شابلون روی دیوار را به‌طور کامل برایتان شرح دهیم، پس همراه ما باشید. 

لوازم موردنیاز برای نقاشی با شابلون روی دیوار

قبل از هر چیز بهتر است بگوییم که اصلا شابلون چیست؟ تابه‌حال کلمه استنسیل را شنیده‌اید؟ استنسیل همان شابلون است که کاربردهای گوناگونی از جمله نقاشی و طراحی دیوار دارد و به ورقه‌هایی می‌گویند که در جنس‌های مختلف تولید و به بازار لوازم نقاشی عرضه شده است. انواع شابلون پلاستیکی، چوبی، فلزی، طلق و … تولید و ساخته می‌شوند.

آموزش نقاشی با شابلون روی دیوار

با استفاده از شابلون می‌توانید انواع طرح را در اندازه‌های گوناگون روی محل موردنظر خود مانند در، دیوار، بوم نقاشی و یا هر جای دیگری که سطحی صاف داشته باشد، بیندازید. این طرح‌ها به هر شکلی که بخواهید در دسترس هستند و متداول‌ترین آن طرح‌های گل و برگ‌هایی است که معمولا آن را به‌صورت تکرارشونده بر روی دیوار اجرا می‌کنند و طرح نهایی آن روی هر سطحی بسیار جذاب خواهد شد.

برای چاپ طرح شابلون روی هر سطحی از جمله نقاشی با شابلون روی دیوار به وسایلی نیاز خواهید داشت. این وسایل عبارتند از:

  • شابلون در جنس‌ها و طرح‌های مختلف (اگر برای کارها و پروژه‌های بزرگ می‌خواهید، باید از شابلونی که جنسی مقاوم دارد استفاده کنید)
  • رنگ اکریلیک پایه آب به‌منظور انتقال طرح به سطح با رنگ دلخواه
  • غلتکی مناسب و استاندارد برای پیاده‌سازی طرح،
  • سینی غلتک برای درست‌کردن و برداشتن رنگ
  • نوار اندازه‌گیری فلزی
  • دستمال پارچه‌ای
  • چسب کاغذی یا شیشه‌ای
  • اسپری رنگ، مداد و …

از جمله وسایل ضروری برای اجرای طرح با شابلون بر روی سطوح است.

مراحل نوسازی دیوار با شابلون

ممکن است برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه با استفاده از شابلون، طرح را روی دیوار پیاده‌سازی کنید تا این سبک از نقاشی ساختمان به بهترین شکل چاپ شود.

مراحل نوسازی دیوار با شابلون
  1. برای شروع کار نقاشی با شابلون روی دیوار، رنگ را با غلظت موردنظرتان آماده کنید.
  2. مطمئن شوید که رنگدانه‌ها به‌خوبی حل شده‌اند، سپس آن را داخل ظرف غلتک بریزید.
  3. وقتی رنگ آماده شد، شابلون را با استفاده از چسب کاغذی، روی دیوار ثابت کنید. اگر چسب شما قوی است و ممکن است به دیوار آسیب برساند، ابتدا کمی شدت چسب آن را ضعیف کنید.
  4. سپس مرحله انتقال طرح را آغاز کنید. بدین صورت که غلتک را به رنگ آغشته کنید. بهتر است به‌جای قلمو  و غلتک‌های مویی از غلتک فومی استفاده کنید تا امکان شره‌کردن رنگ را کمتر کند.
  5. به‌جای استفاده از غلتک، می‌توانید طرح را با استفاده از اسپری رنگ انتقال دهید. فقط باید مراقب باشید بیش از اندازه اسپری نکنید. زیرا این کار هم باعث شره‌کردن رنگ خواهد شد.
  6. احتمالا لازم است پس از استفاده از غلتک، گوشه‌ها را با استفاده از قلموی جداگانه پر کنید تا طرح، ناقص منتقل نشود.

چند ایده جالب برای کار با شابلون و نقاشی با شابلون روی دیوار

روش‌های بسیار گوناگونی برای کار با شابلون وجود دارند که کمک می‌کنند شما هم بتوانید ایده‌هایی بسیار خلاقانه را اجرا کنید.

  • روش اول:

می‌توانید طرح‌های هندسی بسیار زیبایی را فقط با استفاده از چسب کاغذی بر روی بخشی از دیوار پیاده کنید. چسب کاغذی را طوری در جهات مختلف بچسبانید که اشکالی مانند مثلث، ذوزنقه، یا شکل‌هایی با اضلاع کوتاه و بلند ساخته شود. پس از آن نوبت به رنگ‌کردن می‌رسد. در نهایت پس از خشک‌شدن رنگ و جدا‌کردن چسب از دیوار، طرحی بسیار زیبا را در بخشی از دیوار اتاق یا منزل خود می‌بینید.

  • روش دوم:

این روش مرسوم همان استفاده از شابلون‌های آماده طرح‌دار است که برای استفاده از آن لازم است سطح دیوار کاملا صاف باشد. در این روش از رنگی استفاده کنید که متضاد با رنگ زمینه باشد. طرح‌های بسیار زیادی در بازار موجود است و یا می‌توانید آن‌ها را به‌صورت اینترنتی سفارش دهید. اما در مواردی هم اگر طرحی بسیار خاص را مدنظر دارید که احتمال پیدا‌کردن آن آسان نیست، می‌توانید خودتان دست به کار شوید و به ساخت شابلونی زیبا بپردازید.

برای ساخت شابلون، طرح موردنظر خود را روی یک مقوای محکم یا طلق بکشید، سپس آن را با استفاده از کاتر خالی کنید. به همین راحتی شابلون دست‌ساز شما، آماده استفاده است.

  • روش سوم:

با استفاده از ساده‌ترین وسایلی که در هر خانه‌ای پیدا می‌شود، می‌توانید طرح‌های ابر و بادی و بسیاری دیگر از نقوش را بر روی دیوار اجرا کنید. برای مثال با استفاده از اسفنج، ابر، کاموا و دیگر وسایل و همچنین آغشته‌کردن آن‌ها به رنگ، می‌توانید با ضربات پی‌درپی، طرح‌هایی زیبا را روی دیوار اجرا کنید و نقاشی ساختمان را با وسایل در دسترس و به‌آسانی انجام دهید.

  • روش چهارم:

این روش یکی از روش‌های بسیار آسان است که زحمت کمتری هم دارد. فقط کافی است یک غلتک طرح‌دار که دارای طراحی و نقوش برجسته است تهیه کنید. با آغشته‌کردن غلتک به رنگ، طرح به‌صورت یکنواخت و پشت‌سرهم بر روی دیوار اجرا خواهد شد. با کمی هنر و خلاقیت هم می‌توانید غلتک‌های ساده را با استفاده از ابرهای نرم که از لوازم‌التحریر قابل تهیه است، به غلتک برجسته تبدیل کنید.

شابلون‌ها چه کاربردی دارند؟

تاریخچه شابلون

شابلون‌های دستی از حدود ۳۰ هزار سال پیش ساخته شده و مورداستفاده قرار گرفته‌اند. اولین جایی که این اختراع کاربردی را مورداستفاده قرار داد، آسیا و اروپا بود. با یک سرچ ساده می‌توانید بسیاری از تصاویر و طرح‌هایی را که در آن زمان اجرا شده بود، بر روی سنگ‌های قدیمی مشاهده کنید. جالب است بگوییم که زمانی هم از اعضای بدن به‌عنوان شابلون برای نقاشی و انتقال طرح، استفاده می‌کردند.

نکات مهم کار با شابلون

  • هنگام رنگ‌زدن با غلتک، مراقب باشید غلتک از کادر شابلون خارج نشود.
  • پس از رنگ‌زدن لازم است صبر کنید تا رنگ کاملا خشک شود، زیرا اگر پیش از خشک‌شدن بخواهید شابلون را بردارید، احتمال دارد رنگ با شابلون کشیده شود و طرح را خراب کند.
  • همچنین می‌توانید در صورت بزرگ‌بودن غلتک و حساس‌بودن کار، با استفاده از روزنامه، اطراف شابلون را بپوشانید تا هیچ رنگی به اطراف نریزد.
  • شابلون‌های کاغذی و طلقی چند بار قابل استفاده هستند و با هربار استفاده نیاز به شستشوی مداوم ندارند.
  • در نگهداری غلتک و قلموها دقت کنید و مراقب باشید قلموی آغشته به رنگ به‌مدت طولانی در مجاورت با هوا نباشد، زیرا ممکن است دیگر قابل استفاده نباشد.

سخن پایانی

نقاشی با شابلون روی دیوار کار جذاب و مقرون‌به‌صرفه‌ای است. جالب است بدانید که خودتان هم می‌توانید شابلون بسازید و با استفاده از قلمو آن را به‌زیبایی بر روی دیوار اجرا کنید. اما باید نکات گفته‌شده را به‌خوبی رعایت کنید که مبادا رنگ دیوار شره کند یا پخش شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *